About Melius

Het begin…

De geschiedenis van Melius is er een van respect en liefde voor de bijen en Belgische speciaalbieren. Toen we als bachelorproef een product moesten ontwikkelen en verkopen kwamen we op het idee voor een Belgisch honingbier op de markt te brengen. Er is duidelijk sprake van de opwarming van de aarde en de uitputting van fauna en flora wordt een steeds groter probleem. Deze uitputting zorgt ervoor dat de bijenpopulaties drastisch afnemen. 

Hoe doen we het?

Melius wordt gebrouwen met Europese honing in plaats van suiker. Honing is een duurzame grondstof in vergelijking met suiker. We kopen deze zelf aan, zo zijn we telkens zeker wat we in handen krijgen en dat er gebruik wordt gemaakt van échte honing. De honing vergist waardoor het bier niet te zoet is. De honing zorgt wel voor een aangename kleur en smaakbeleving doordat er voor de hergisting opnieuw honing gebruikt wordt. Tot slot worden er geen schuimstabilisatoren aan het bier toegevoegd zodat we een volledig natuurlijk honingbier kunnen aanbieden. 

Heerlijk Honingbier!

Melius is het werk van geduld en passie. Het is een natuurlijk, verfijnd Belgisch honingbier van 7 graden met een subtiele bitterheid en een verfijnde zachte honingsmaak. Het is een prachtige harmonie van gerst, mout, hop, honing en een verrassende zachte bittere nasmaak.